Изберете страница
Корица Зад първия кадър в Глава втора

← 34

ЗАД ПЪРВИЯ КАДЪР

35 →

7

35

ЗАД ПЪРВИЯ КАДЪР

Първият сигнал на държавна телевизия в нашата страна се излъчва 15 години, преди ние да се появим на „Сан Стефано“ – официално телевизионното предаване в България по безжичен път е на 1 май 1954 г. от лабораториите на Машинно-електро-техническия институт (МЕИ).

7

36

ЗАД ПЪРВИЯ КАДЪР

Официално излъчване обаче на първата програма на Българската национална телевизия става през 1959 г. от новата телевизионна кула в Борисовата градина, тържествено открита чак на 26 декември 1959 г.

7

37

ЗАД ПЪРВИЯ КАДЪР

Първите редакции на телевизията са само в няколко стаи в сграда в центъра на София. Магда Каменова от тези първи дни е неизменно телевизионен режисьор, нейна слабост е телевизионният театър. В него тя има повече от 40 театрални постановки, които са включени в „Златния фонд“ на телевизията и над 200 други заглавия, на които тя е режисьор.

7

38

ЗАД ПЪРВИЯ КАДЪР

постъпих в Телевизията на първи февруари 1971 година – назначиха ме за заместник главен редактор на публицистичните предавания. Иван Славков вече беше главен редактор.

7

39

ЗАД ПЪРВИЯ КАДЪР

Пътнически самолет Ил 18-Б по линията LZ 101, на 8 км след излитане от Братислава, се е разбил в подножието на Малките Карпати, в посока град Нитра. Всички 74 пасажери и осемчленен екипаж са загинали моментално при удара в хълма.

7

40

ЗАД ПЪРВИЯ КАДЪР

Ил 18-Б по международна линия 101 в 16 часа и 28 минути се е разбил край Братислава. Вероятно всички са загинали. Сформираната Държавна комисия с ръководител Нинко Стефанов, председател на Държавния контрол, ген. Лазар Белоухов и другите членове излетяха за Братислава.