Изберете страница

Българско национално радио, програма Благоевград

“На отворен прозорец” с Росинка Проданова

публикувано на 01.11.20 в 12:59

Стефан Велев: Трябва да гледаме много уверено и силно напред

„Първи ноември е изключително хубав български празник, с много почит към хората, които са предци и които са създавали и защитавали българската нация. Аз имам такъв човек в моя род – архимандрит Зиновий, който е с огромен принос за освобождението на Пернишко, Радомирско и за развитието на просветното дело в този край“ – сподели в интервю за Радио Благоевград Стефан Велев – телевизионен журналист, общественик и интелектуалец. Той е роден в град Радомир, бил е програмен директор на Българската национална телевизия между 1970 и 1978 година, автор е на книга за това време със заглавие “Ех, тази телевизия. Зазоряване преди полунощ”. Работил е и в други медии, театър и опера. Създател и първи генерален секретар е на Асоциацията на балканските информационни агенции, главен координатор на Театъра на нациите в София, на Международната детска асамблея, почетен гражданин на град Охрид.
„Мястото на националната телевизия в моя живот е централно“, казва журналистът и се връща 45 години назад във времето, когато под негово ръководство е създаден Телевизионният център в Благоевград.

Как телевизията и медиите се промениха през годините, в какво днешните са по-добри и в какво не? Как се става почетен гражданин на Охрид и каква трябва да бъде днешната българска политика към Северна Македония?

интервю на Росинка Проданова със Стефан Велев