Изберете страница
Корица Апаратна акробатика в глава пета - Телевизионната фамилия

← 116

АПАРАТНА АКРОБАТИКА

117 →

7

117

АПАРАТНА АКРОБАТИКА

Работих променливо с Бригита Чолакова седем библейски години, къде добре, къде с кавги. Неизменна беше само на екрана – позната, но и неочаквана във всеки телевизионен кадър. Уж всичко е рутинно – какво ново да искаме след толкова часове пред камерата – и изведнъж една интонация, мъничко трепване на веждата, една тънка усмивка, една като че ли случайно изпусната реплика, и предаването ставаше чисто нейно и неповторимо...

7

118

АПАРАТНА АКРОБАТИКА

– Толкова млад и толкова изискан подлец! Защо направи снощи това шоу в Пловдив, след като не може да не си знаел, че днес ще ни изхвърлят от екрана? Зяпнах! Бях отскоро в телевизията и още не владеех игрите. След минутка влезе и Боби Симеонов. Неговият топъл тембър едва прикриваше сълзите – той също беше аут.

7

119

АПАРАТНА АКРОБАТИКА

В телевизионната програма по това време нямаше много опитни хора като тях и не исках да се лишавам от обиграни професионалисти. Скътах я да пише текстове за седмичната ТВ програма, и да ги чете зад кадър. Така се роди станалото по-късно изключително популярно предаване „ТВ обектив“.

7

120

АПАРАТНА АКРОБАТИКА

В своята младост Бригита беше съобщавала за заминаващите и пристигащите влакове на старата Централна гара и най-голямата ѝ „западна“ изява беше да конферира в София немския цирк „Буш“. Самобитният ѝ талант обаче да общува пряко с хората, неограничена от текст и цензури, изглежда се е оформил там, пред микрофоните на гарата и цирка

7

121

АПАРАТНА АКРОБАТИКА

Разбрах, че съм я загубил за Програмната дирекция – нейното предаване, а и самата Бригита, вече искаха цялата телевизия – започваше нейният висш телевизионен пилотаж. По жаждата за Телевизия може би само Хачо беше една стъпка напред.

7

122

АПАРАТНА АКРОБАТИКА

Страстта ѝ да бъде перфектна направи предаванията, които водеше в телевизията, не само популярни, а и мъничък ТВ университет по акуратност, суперкачество, самообладание пред камерата. Зрителите от „златната възраст“ сигурно не са забра-вили още Таня Димитрова от „ТВ справочник“. Или Боряна Димитрова от „Новините“ – колко често откриваха в техните специфични жестове, гласови натъртвания, или даже рязък поглед към камерата, нещо познато, но и тяхно.