Изберете страница
Когато адреналинът на пулта е върхов
Когато адреналинът на пулта е върхов! Всеки момент ще бъдем в ефир – започва излъчването за Интервизия на Световното първенство по гимнастика от Варна. Всяка секунда е свята!
-+=

Тогава същата мярка приложих и за Ефира. Дежурните екипи и говорителки трябваше да идват един час преди началото на програмата. Та да има време да търсим заместник, ако някой има непреодолима причина да не дойде на работа. Това често не се спазваше, понякога закъснелият влиташе в дежурното студио минути преди ефир, че даже и по-късно. Програмата закъсняваше.

Направих безпощадна и мярката срещу тези инциденти: при закъснение повече от три минути един час преди ефир – безплатен отпуск за деня! Идва веднага „дежурният на повикване“, който поема работата на закъснелия. Таксито, което взема новия дежурен, се заплаща от закъснелия. Той губи и процент от месечната си премия за безаварийност. Закъсненията секнаха. Работата заспа.

Най-непонятното нещо в една телевизия е нейната програмна дирекция. Тя не прави новинарските емисии, спорта, филмовите и музикални продукции, или другите телевизионни