Изберете страница
Корица Без почивка и в антракта в Глава единадесета - Балканската стена

← 319

БЕЗ ПОЧИВКА И В АНТРАКТА

320 →

7

320

БЕЗ ПОЧИВКА И В АНТРАКТА

Още на другия ден след завръщането ми в България, на „Сан Стефано“ незабавно започна подготовката за нашата телевизионна вечер в Атина. Нямахме много време, има-няма половин година. До април 1976 г. трябваше да подберем най-малко три български игрални и доста документални филми, анимация, рецитали от „Златния Орфей“, опери с Николай Гяуров, балет, народна музика.

7

321

БЕЗ ПОЧИВКА И В АНТРАКТА

Хрумва ми нещо. Оставям ги за малко. Слизам до рецепцията на хотела и звъня по телефона на шефа на гражданската авиация. С тях телевизията има чудесни отношения и много съвместни инициативи, все пак БТ беше единствена и на мода. Питам го дали в района имат хеликоптер от аеротакситата, с който нашите гости от гръцката телевизия утре да отидат до Варна и късно следобед да се върнат в Русе.

7

322

БЕЗ ПОЧИВКА И В АНТРАКТА

Предлагам ви утре сутрин в девет да отидем с хеликоптер до Варна, ще я видите отвисоко, после ще разгледате нашия телевизионен център и „Златните пясъци“, ще имате среща и обяд в нашето студио, и вечерта, за концерта, ще бъдете пак в Русе. Ще ви придружава моят заместник Никола Стефанов, който ще е и редактор на „Вечерта на България“ в Атина.