Изберете страница
Корица Тази луда професия в глава седма - Недогорели огньове

← 195

ТАЗИ ЛУДА ПРОФЕСИЯ

196 →

7

196

ТАЗИ ЛУДА ПРОФЕСИЯ

Ако не откриеш таланти, едновременно и автори, и водещи – лошо, нищо няма да се получи! Ако пък ги откриеш, трябва да признаеш тяхната независимост, популярност и право на собствено решение. Трябва да прозреш, че те не крият своята свободна мисъл зад „Обадиха се от ЦК“, но ако стане гаф от тази тяхна самостоятелност, ти трябва пръв да станеш и да кажеш „Аз знаех за това!“. Иван Славков този занаят го владееше безупречно

7

197

ТАЗИ ЛУДА ПРОФЕСИЯ

Няколко години, след като с Цачев бяхме освободени, се случи и историята със съда над Петко Димитров. Доста по-късно, към средата на деветдесетте години, при една командировка в Гърция, в колата с Петко бяхме само двамата. При безкрайните разговори при пътуването, естествено стана дума и за неговата зловеща история.

7

198

ТАЗИ ЛУДА ПРОФЕСИЯ

Иван Славков през 1982 г. преминава на „друга отговорна работа“ – става шеф на Българския олимпийски комитет. Отстранени са и отиват на съд за „финансови нарушения“ Петко Димитров и Янчо Таков (син на Пеко Таков, министър на вътрешната търговия, член на Политбюро на ЦК на БКП и известен антифашист в миналото).