Изберете страница
катастрофата с Людмила Живкова

Минути след катастрофата на мерцедеса с Людмила Живкова и белия москвич на военния старшина на околовръстното шосе край Бояна в София

-+=

Но както винаги се намерили хора да използват инцидента с дъщерята на Генералния секретар, за да насочат натиска директно върху тогавашния министър на вътрешните работи Димитър Стоянов и към КАТ, както тогава се наричаше пътната полиция. Упреците бяха, че именно тази негова служба не е обърнала достатъчно внимание за сигурността на член от фамилията на държавния глава. Щом неговата дъщеря не може да опази, какво остава за другите!

Димитър Стоянов е опитен партиен работник. Преди да стане министър, беше първи секретар на БКП във Велико Търново. Той веднага извикал началника на националния КАТ в кабинета си. И още преди полк. Стоил Фердов да започне да обяснява случая, го посъветвал:

– Живков тази вечер се връща от чужбина. При посрещането му на аерогарата сигурно веднага ще пита за катастрофата на дъщеря си. Още на пистата до стълбичката, преди да започнат да му разказват разните версии, ти ги изпревари и му докладвай случилото се.