Изберете страница
-+=

за отпушване на напрежението един виц за себе си, той много вървеше за моя TВ характер: Японският император внезапно откачил, сомнамбулно ходел из Големия императорски дворец и обхванат от бясна мания за Величие, крещял: Аз съм СТЕФАН ВЕЛЕВ, аз съм СТЕФАН ВЕЛЕВ!

Художник Борислав Златанов

Император Велев

А началникът на отдел в пословичното Шесто управление полк. Найден Петров, запленен от надлежно и незабавно докладвания му виц, даде своя принос: „Този спретна от тивизията (така ни наричаше) Велевизия“… Най-много се кефеше на ТВ фолклора нашият човек – асистент-режисьорът, спуснат „отгоре“, а другите му се радваха и го портеха.

След половин месец се разбра, че новопредставеният няма рефлекс и никак, ама съвсем никак не става за „ефир“ (там компромис не се допуска). След преценка на главния режисьор на Програмата Начко Абаджиев, че само с актьорско майсторство на Кулата не се оцелява, Славков го изпрати заедно с щатната бройка в детските предавания. Там протежето работи успешно и дълго. На Кулата с години си спомняха за него с добро.