Изберете страница
-+=

да бъде взета за пример. Организирана е като Би Би Си, Германската телевизия и Съветската, но адаптирана според действителността в България. Бъдещият план на БТ е да създаде и трети канал, който ще включва изключително предаванията на регионалните телевизионни студиа в страната, с цел по-нататъшното развитие на социалния и културния потенциал на районите.

По време на срещите ни в БТ и особено с г-н Иван Славков и с Директора на програмата, г-н Стефан Велев, разговаряхме за сътрудничеството на телевизиите на двете страни, тема, към която проявиха особен интерес. Изказаха също така и желанието Гърция да участва в ежегодния Международен фестивал на забавната песен „Златен Орфей“, който се организира всеки юни, както и той да се предава по гръцката телевизия.

Това, което бе особено подчертано в разговорите, бе тяхното желание да получат реципрочно наши предавания, и главно съвременна забавна гръцка музика (която много се харесва в България) и документални филми.

Констатирахме желанието за съществено развитие на нашите отношения, както и чувствата на искрена дружба към гръцкия народ.

Според нас предстоящото посещение в Гърция на г-н Иван Славков и г-н Стефан Велев ще ни даде възможността да бъдат взети официални решения за едно плодотворно сътрудничество в рамките на „отварянето“ на Балканите, което е идея и на г-н Караманлис, и отговор на добрите чувства на българските ни гости.