Изберете страница
-+=

Пипков“. С конкурс заминах за Букурещ и там завърших оперно сценично майсторство. Когато се върнах тук, стажувах в оперни спектакли. Тогава обаче беше на мода Телевизията. Подадох молба и ме назначиха временно, по заместване, а по-късно ме преназначиха в отдел „Звук“. По това време започна въвеждането на цветната телевизия, аз бях първата, която обучиха за работа на „цветния“ пулт и спецефекти. Работех в събота, неделя, в делник и празник…

В Зала 1 на Двореца след минути Големият концерт ще започне – четирите хиляди зрители, дошли за Юбилея на Радиото, притихнало жужат. На огромната сцена вече са се подредили 280-те хористи, оркестрантите, биг бендът и ансамбълът за народна музика – цялата музикална мощ на Българското национална радио. След малко те съвсем ще ни сбъркат със страховитото изпълнение на сюитата „Хубава си, моя горо“ и соловото изпълнение на Теодоси Спасов – не само със своя кавал, но и с акапелното си пеене.

Имаме малко време преди да започне да гасне салонното осветление. С Ласка отново се отвяваме към времето, когато такива концерти бяха любимия ни опиат.

Ласка: „Много са мили спомените ми от тези години. С Хачо се срещнахме за първи път в „Грозд“ – едно заведение на бул. „Руски“. Това е времето, в което той току-що беше се завърнал от Канада, вече славата му се е носила, но аз не го познавах, макар да имах някаква телевизионна „кариера“ – работех в отдел „Звук“ на телевизията.

Още нямахме (как да го нарека?) „агресивен“ режисьор, в творческия смисъл на думата. И Хачо се появява в този момент, буквално като едно ново явление в телевизията.

Като ни запознаха обаче, аз още не знаех това – гледам един хубав мъж, с една „пита“ лента под мишница, избоботи си името, така че даже не го разбрах, и толкова. Говореха си с колегата ми Митко Грозев и на тръгване Хачо ми определи среща на другия ден. И така започна нашата съвместна работа – станах звукооператор на всички негови постановки – музикални, театрални, шоу програми. След това бях асистент-режисьор, после режисьор на пулт и накрая вече почнах сама да режисирам