Изберете страница
-+=

телекиното с картината, която Славков е трябвало да коментира. Случайно или не – кой може сега да ти каже?

Пуснато е съвсем друго телекино, а корекция с тогавашната техника може да се направи най-малко за 25 секунди – цял „век“ телевизионно време! Младият коментатор не е можел и да очаква това. Мислел, че веднага ще поправят грешката, но фаталните секунди текат и като вижда, че няма картина, която да коментира, той вдига ръка. И те го прекъсват. Самият Иван няколко пъти бил твърдял това пред Конакчиев, и то не за да се оправдава, а когато с него са обсъждали как повече в ефир да не се допускат такива инциденти.

Дългогодишният телевизионен коментатор Николай Конакчиев от дългогодишния си опит знае, че в ефир подобни гафове от време на време могат да се случат на всеки, който е работил „на живо“. Но от зрителите те се помнят като куриози и дълго не се забравят.

Дългогодишният телевизионен коментатор Николай Конакчиев

Водещият Емил Василев започва „По света и у нас“ с две новини – първата е от началото на сесията на Народното събрание, и втората – за успехите на овцевъди от ТКЗС, в кадър – стадо овце. Без да искат, в телекиното разменят филмовите обекти – Емо чете първия текст – за разискванията на парламентарното заседание, но на екрана показват втория обект – стадото с породистите овце, които блеят, или ги доят. След 20 секунди Емо чете зад кадър втория текст, колко породисти и млекодайни са