Изберете страница

В ЛАМАРИНЕНИЯ КЮНЕЦ

 

-+=

Откривахме новия Телевизионен център в Русе. За такива събития обикновено се избираше някоя знакова дата и затова прерязването на лентата щеше да стане на седми ноември, празник на руската Велика октомврийска революция (1917 г.), който в онези далечни времена се честваше едва ли не по-тържествено от нашите национални празници.

До късно вечерта бях в студиото на Кулата и с нощния влак призори вече съм в дунавския град. Беше студена и влажна ноемврийска нощ, полупразният автобус, който ни пое от гарата, се запровира из тъмните обиколни улици, вместо направо да тръгне към хотел „Дунав“ в центъра на града, който – кой знае защо – някой го беше затворил за движение.

На осветения вход на хотела ме посреща директорът на продукцията Стефан Иванов, който заедно с Бистра Костова, втория организатор, бяха от няколко дни в Русе. Те трябваше да подготвят откриването на телевизионния център и въвеждането му в първия ефир с директно предаване от централния площад на празничната манифестация по случай Октомврийската революция.