Изберете страница
-+=

Следва текст номер две – тенис. Картина – борба. И т.н.

Коментаторите правят опити да търсят текста, който да съответства на картината, която тече в момента – уви, обектът е само 20 сек и докато прелистват, за да го търсят, вече има съвсем различна картина от друг спорт.

Те побесняват. Включени са за запис в техните телевизии и оттам редакторите им крещят в слушалките, че са некадърници или пияни. Настава пълен хаос.

Влитаме с Карл Мандл в коментаторското студио. Безпомощен съм! Срещу мен изскачат от кабините със слушалки на уши десетки побеснели мъже и крещят нещо на двайсет-трийсет езика – бесни са!

Мандл е невъзмутим.

Изтекли са фаталните 20 минути. Времето на съмарито е свършило. Някой вече се е обадил на Славков за гафа и той лети към нас с БМВ-то. Мандл вижда, че съм се гипсирал, и ме дърпа настрана от врякащата тълпа.

– Колега Велев, спокойно! – подобни неща стават навсякъде по света и коментаторите добре знаят, че при такива свръхсложни излъчвания до сто телевизии, това лесно може да се случи. Съмарито не е на живо, в техните студиа се е записвало на видеомагнетофон за последната им емисия. Изпратете незабавно пряко до техните телевизии верния текст. И от тази вечер, освен на техните коментатори тук, го изпращайте като резерва и в тамошните студиа. А сега – да потушим скандала! Поканете ги на среща в съседната зала за пресконференции и направете следното… И г-н Мандл започва методично, по немски и точно, да излага своята теза за потушаване на скандала.

…И така, на прес-срещата аз заставам пред всички, до мен намръщен стои самият Славков, срещу нас жужат няколко десетки разстроени спортни коментатори. Обяснявам, че спешно сме разгледали случая, категорично сме взели мерки, и това няма и не може повече да се случи. Поправеният текст след минута ще им бъде раздаден, за да бъде незабавно предаден на тяхната телевизионна организация. Всички разходи за корекцията и допълнителните комуникации няма да се заплащат от тях. За допуснатата груба технологична грешка отговорният спортен