Изберете страница

НЕ МОЖ’ ДА БЪДЕ!

 

-+=

ИНТЕРВЮ С РОДИТЕЛИТЕ на ВЛАДО, на НАТАЛИЯ,

излъчено в „Панорама“ на 9 юли 1977 г.

​Антон Вергиев: Драги зрители, в студиото на „Панорама“ са дошли най-близките хора на Владимир Костов и на семейството му: майката на Костов – Анастасия, Борис – бащата, Бистра – сестрата. Другари, ние много добре разбираме вашето вълнение, разбираме какво ви е довело тук.

Майката: Съобщенията в българската преса, както и по радиото и телевизията, ни накараха да дойдем тук, защото това е телевизията, откъдето той е отишъл на работа в Париж. Ние имаме такава молба към френските власти – да ни разрешат да се видим с него. Ние сме готови да тръгнем за Франция, да ги видим, да ги чуем. Защото, като родители, ние имаме това право да искаме да ни дадат една среща с децата ни.

Бащата: Ние издействахме паспорти и в понеделник ще заминем за Париж. И там настоятелно ще искаме да се срещнем с тях, да ги чуем и да ги видим. Щото не може да бъде това, което се съобщи и в пресата, и по радиото…

Вергиев: (прекъсва го): …чуждите…

Бащата: …да, чуждите агенции – да бъде истина. Не може да се допусне такова нещо от страна на нашите деца.

Бистра (сестрата): Както знаете, една сестра най-добре познава брат си. Аз нямам сили да кажа друго нещо, само това, че никога няма да повярвам на съобщенията на чуждите агенции, на западната преса и никога няма да повярвам, че той е направил това нещо. Аз също най-настоятелно моля да се разреши това свиждане между брат ми и моите родители.

Майката: Аз, като майка, само мога да кажа, че въобще съм положила всички усилия синът ми да бъде възпитан така, както го повеляват нашите условия тука. И според мене той е достатъчно добре изграден и политически. Не мога да допусна, че той може да бъде родоотстъпник.

Вергиев: Преди малко колегите от телевизионния център в Пловдив се обадиха. Искат да се включат и те в този наш разговор. Да ги чуем.