Изберете страница

ФИНАЛНА АРИЯ

 

-+=

И финалната ария зазвучава:

Народна република България се обявява в защита на всеки свой гражданин, изпаднал в беда, докато не се докаже, че той не заслужава това.

СЪОБЩЕНИЕ НА БТА

 

Днес, 11 юли, зам.-министърът на външните работи, др. Борис Цветков, прие в 18.10 ч. посланика на Република Франция и му връчи протестна нота, в която се изразява решителен протест по повод случая с Владимир Костов и семейството му, и отново най-категорично се настоява да бъде незабавно уредена среща с тях. След връчване на горната нота посланикът на френската република е направил съобщение декларация от името на френското министерство на външните работи, че Владимир Костов, съпругата му и пълнолетният им син, още с поискване на политическо убежище, са отказали категорично срещи с представители на Българското посолство в Париж и отказват категорично срещи и с родителите си.

ДВА ОТ НАЙ-МАЛКО ТРИ ВЪПРОСА

 

Във връзка с това съобщение на френската страна, нашето дипломатическо ведомство, чрез бюлетините на БТА, успява да зададе вяло „два от най-малко три въпроса“:

Първо: Защо така късно Министерството на външните работи на френската република уведомява (едва на 11 юли) за горното решение на Костови, след като той е направил тази декларация още при поискване на убежище във Франция, т.е. съгласно съобщението на Франс прес, още на 27 юни.

Второ: Би ли могло да се допусне, че хора в нормално състояние биха отказали да се срещнат със своите родители, които вече се намират във Франция, специално за тази среща. Не продължава ли натискът и опитите над семейство Костови от известни среди, с цел да ги подготвят за бъдеща дейност срещу нашата страна.