Изберете страница

Събития

Алея на книгата

На 8 септември 2020 година, на най-голямото пътуващо книжно изложение в страната, „Алея на книгата“ – София, се състоя премиерата на книгата от Стефан Велев „Зазоряване преди полунощ“. Точно в 18:00 часа, Литературният кът на изложението, разположен на откритата площадка на бул. “Витоша” с пресечката на улица “Парчевич” в София, посрещна гости и приятели на автора. Книгата беше представена от Валерия Велева, журналист започнала своята кариера в БНТ, а артистът Тео Елмазов прочете откъси от книгата.

Представяне в град Радомир

На 22-ри октомври от 17 часа, в големия салон на народно читалище ”НАПРЕДЪК 1895”, в град Радомир, беше представена книгата “Зазоряване преди полунощ”. Авторът е роден в Радомир през 1938 година. С това представяне беше поставено началото на поредица събития за отбелязване 125- годишнината от основаването на местното читалище.

Българско национално радио

Трябва да гледаме много уверено и силно напред.
„Не бяха лесни тези хиляди дни, но останахме добри, почтени и близки хора!“ – журналистът Стефан Велев за родовата памет и своята книга “Ех, тази телевизия, Зазоряване преди полунощ”, за първите стъпки на ТВЦ – Благоевград и за журналистиката днес. Интервю на Росинка Проданова, БНР, програма Благоевград.

БНТ Линия Култура

В рубриката „БНТ-Благоевград: моята телевизия“ Ви срещаме с програмния директор на Националната телевизия в периода на създаването на Телевизионния център в Благоевград – Стефан Велев, който е автор на книгата „Ех, тази телевизия: зазоряване преди полунощ“.

БНТ Денят започва с Георги Любенов

В Предаването Денят започва с Георги Любенов, гостува Стефан Велев. Той е програмен директор на националната телевизия в началото на 70-години. С него се свързва началото на редица емблематични предавания като програма “Лято” на четири различни западни езика, “Златният орфей”, “Гледища”, ЛИК и “Всяка неделя”. Поставя и началото на регионалните телевизионни центрове, като по негова идея те се откриват в градовете Пловдив, Варна, Благоевград и Русе.