Изберете страница

ГОСТ АВТОР

Лозан Такев

 

-+=

Лозан Такев е поет, сатирик, ексглавен редактор на редакцията за детски и младежки програми в Българската национална телевизия. Автор е на текстовете на много популярни песни, между които на култовата „Северина“. Талантливата дизайнерка и телевизионна водеща Албена Александрова е негова дъщеря. В едно интервю за „Блиц“ той разказва как си е отишъл от Телевизията:

„През 1992-ра Асен Агов любезно подкани няколко главни редактори, на работа като мен дълги години в телевизията, да си подадем молби за доброволно напускане. Подадох моята на 1-ви април. И в стила на „шеговитата“ дата, тя беше пасквилно направена: „Г-н Агов, моля да бъда освободен – съкратен по политически причини“… И след няколко дни Петър Георгиев – Пепи Шарана, ми вика: „Агов е неприятно изненадан от текста!“. Вероятно е било истина, защото Агов не ми подписваше молбата в продължение на два месеца“.

СЛЕД 55 ГОДИНИ ОТ НАШИЯ ЖИВОТ, ИЛИ 55 ДУБЪЛА НЕ СТИГАТ

 

Първи дубъл… Втори дубъл…

През 1959 г. се появява първият сигнал на Българската национална телевизия. А през 1975 г. идва и вторият дубъл – тръгва Втора програма на българския малък екран. Юбилейните рубрики на БНТ вече традиционно се връщат в домовете ни с носталгия, с лека неподправена наивност, с благодарност и поклон към онези, които бяха първите, които оставиха опит, нерви, здраве, творчество, инициатива, талант като