Изберете страница
Корица Успешните две седморки в Глава дванадесета - Зазоряване преди полунощ

← 358

УСПЕШНИТЕ ДВЕ СЕДМОРКИ

359 →

7

359

УСПЕШНИТЕ ДВЕ СЕДМОРКИ

След шест месеца там трябва да се открият световните студентски игри, ще ги предаваме на живо за десетки световни телевизии. Викнах вчера нашия екип, който досега водеше подготовката. Много сериозно изостават, детинска им работа. Моля те, поемай това ти, имаш си хора в Програмата, към тебе е и Международният отдел, и излъчването от Кулата.

7

360

УСПЕШНИТЕ ДВЕ СЕДМОРКИ

В Универсиада 77 щяха да участват 2939 спортисти от 78 държави. Състезанията са по баскетбол, борба, водна топка, волейбол, лека атлетика, плуване, скок във вода, спортна гимнастика, тенис, фехтовка...

7

361

УСПЕШНИТЕ ДВЕ СЕДМОРКИ

Тогава комуникационните спътници над България все още не бяха геостационарни, а са с елиптична орбита. За да може нашата страната да се „покрие“ с ТВ сигнал, 12-метровата 56-тонна антена „сменя“ 6 спътника през 4 часа... Станцията беше построена от 1973 до 1976 г. от българските строителни войски и съветска фирма заради предаванията от предстоящата Универсиада 77.

7

362

УСПЕШНИТЕ ДВЕ СЕДМОРКИ

77-а година е успешна и с развитието на Втора програма. От 24 май всеки ден в 19.00 ч. се предават директно и Новини от студио в БТА. През 1977 г. е открито свръхмодерното за онова време цветно Студио 5, а за нуждите на външните телевизионни предавания са закупени съвременни автомобили с подвижни видеомагнетофонни и предавателни станции.